FC Espoon ja Käpylä Unitedin P13 (2011 syntyneet pojat) YJ-joukkueet vahvassa iskussa

26.7.2024

Viime syksynä perustettu YJ1-joukkue lähtee hyvistä asetelmista pian alkavaan Etelä-Länsi -liigan mitalisarjaan, sillä joukkue sijoittui alkusarjassa 4:ksi ollen koko pk-seudun toiseksi paras joukkue PK-35:n jälkeen. YJ2-joukkue taisteli myös noususta Ykköseen viimekierroksille saakka, mutta kahden pisteen päähän lopulta noususta jäätiin. Syyskierroksille jäi siis molemmille joukkueille parannettavaa YJ1:n taistellessa mitaleista, YJ2:n uudelleen sarjanoususta Ykköseen, ja luottavaisin mielin loppukauteen molemmissa peliryhmissä lähdetään.

”Iloisin mielin olemme voineet seurata pelaajien ja joukkueiden pelin kehittymistä kauden aikana. Molemmat YJ-seurat satsaavat paljon resursseja harjoitusolosuhteisiin ja huipputason kokonaisvaltaiseen valmentamiseen, minkä lisäksi seurojen roolit yhteisellä pelaajapolulla tukevat erinomaisesti toisiaan. Hankittujen kokemusten pohjalta ensimmäisestä YJ-joukkueesta voimme jatkaa samalla polulla ja kehittää toimintaamme entisestään uuden YJ-joukkueen perustamisessa P12- ikäluokkaan. Molempien seurojen strategioiden mukaisesti keskitymme turvallisen kilpaurheiluympäristön rakentamiseen tavoitteellisille pelaajille ammattivalmentajien tukemina”, iloitsee FC Espoon valmennuspäällikkö Jari Karjalainen.

”Käpylä Unitedin ja FC Espoon yhteistyö on lähtenyt erinomaisen hyvin käyntiin. Meillä on tavoitteena rakentaa kaikkiin ikäluokkiin kärkitason ELL-joukkue ja että toinen peliryhmä pelaa Ykkösessä. Meillä on erittäin kilpailukykyiset resurssit käytössä sekä olosuhteiden että valmennuksen puolelta; kaksi hallia, Keran fyysisen harjoittelun monitoimitila, koulutetut valmentajat, huipputason fysiikka- ja mv-valmentajat, ja henkisen valmennuksen osaajat MakeMind:n kautta. Molemmissa seuroissa on myös kokenutta ja osaavaa valmennusjohtoa, ja seurojemme yhteistyön päätöksenteko on nopeaa ja suunnitelmat jatkuvaan kehitykseen tähtäävää”, kertoo Käpylä Unitedin puheenjohtaja Timo Maakannas YJ-toiminnasta ja sen tavoitteista.