FC Espoon yhteistyö MakeMind:in kanssa jatkaa kukoistamistaan

28.5.2024

Psyykkisen valmennuksen workshopit ja luennot syventävät kilpapelaajien ja vanhempien psyykkisiä taitoja ja kokonaisvaltaista osaamista

FC Espoo ja MakeMind aloittivat saumattoman ja helposti soljuvan yhteistyönsä marraskuussa 2023 psyykkisen valmennuksen saralla. Yhteistyö on jatkanut kukoistamistaan tämän kevään aikana joukkue workshopien merkeissä. Tämän kevään psyykkisen valmennuksen teemoina ovat olleet itsetuntemus, itseluottamus ja tunnetaidot.

MakeMind:in Laura ja Anna kertovat: “Helmikuun workshopit sujuivat hyvässä yhteistyössä joukkueiden sekä valmennuksen kanssa ja pelaajat osallistuivat aktiivisesti. Jokaisessa valmennuksessa saimme hyviä keskusteluita aikaiseksi teemojen mukaisista aiheista ja kotitehtäviäkin annettiin mukaan mietittäväksi ;)”

FC Espoon pelaajat ovat kokeneet psyykkisen valmennuksen tärkeäksi osaksi omaa kehittymistään kilpapelaajapolulla. Tämän kevään “valmennuksista [pelaajille] oli jäänyt hyvä fiilis ja psyykkinen valmennus koettiin tärkeänä”, MakeMind kuvailee. Workshopien aikana pelaajien kokonaisvaltainen osaaminen ja psyykkiset taidot kehittyivät myönteisessä ja turvallisessa oppimisilmapiirissä. Myös “uusia oppeja tai oivalluksia tarttui mukaan”, MakeMind lisää. Pelaajat saivat myös uusia psyykkisiä taitoja ja työkaluja matkaan omalle kilpapelaajapolulleen. “Yhtenä isona asiana [pelaajilta] nousi esiin esimerkiksi se, kuinka näitä taitoja ja työkaluja voi viedä nyt omaan harjoitteluarkeen ja kokeilla jotakin keinoa, jota ei ollut aiemmin vielä testannut”, MakeMind valoittaa.

Tutkimustiedon mukaan huippujalkapalloilijoiden psyykkiset taidot vaikuttavat ratkaisevasti heidän pelitehokkuuteensa. Tunteiden säätely/hallinta (emotion control) on myös tutkitusti yksi tärkeä osa huippujalkapalloilijan keskeisiä ammatillisia ominaispiirteitä (Simonenkova & Sopov, 2020). Tämän kevään MakeMind workshopit ovat kehittäneet tutkimuksen peräänkuuluttamia psyykkisiä taitoja ja tunnetaitoja, antaen FC Espoon pelaajille eväitä heidän kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa ylläpitämiseen, sekä heidän matkantekoonsa omalla ainutlaatuisella huippu-urheilijan pelaajapolulla.

Myös FC Espoon vanhemmat ovat olleet aktiivisesti mukana. MakeMind piti tänä keväänä etäluennon vanhemmille pelaajien psyykkisten taitojen tukemisesta jokapäiväisessä arjessa. MakeMind kiittää FC Espoon vanhempia: “Iso kiitos myös vanhemmille viime kerran etäluentoon osallistumisesta, teitä pääsi paikalle hurjan paljon. Upeaa, kun aihe kiinnostaa koko seuran tasolla!”

MakeMind jatkaa yhteistä matkaa FC Espoon joukkueiden kanssa elokuun alussa. Luvassa on uusia teemoja psyykkisen valmennuksen saralla, sekä seuraava etäluento vanhemmille. “Tsemppiä joukkueille kesän peleihin ja aurinkoista kesän alkua kaikille tasapuolisesti!” toivottaa MakeMind.

Tästä on hyvä jatkaa FC Espoon ja MakeMind:in yhteistyötä! Peli-iloa psyykkisten taitojen kehittämisen siivittämänä kesän peleihin ja turnauksiin!

 

Kehitämme kilpapelaajia, rakennamme ihmistä ja hyvinvointia – YHDESSÄ!

 

 

Lähteet:

Simonenkova, I., & Sopov, V. (2020). Habilidades psicológicas de jugadores de fútbol altamente calificados. Determinar la efectividad de sus actividades de juego / Psychological skills of highly qualified football players, determining the effectiveness of their playing activities [Erittäin pätevien jalkapalloilijoiden psyykkiset taidot, heidän pelitoimintojensa tehokkuuden määrittäminen]. Revista de psicología del deporte, 29(2), 171.