Heimo ja FC Espoo aloittavat yhteistyön!

6.9.2024

Heimo ja FC Espoo aloittavat mittavan seurayhteistyön

 

Espoon suurimpiin seurayhteisöihin lukeutuva Heimo ja tavoitteellista kilpaurheilua järjestävä jalkapalloseura FC Espoo ovat solmineet mittavan yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on muun muassa harrastajamäärien kasvattaminen, olosuhteiden kehittäminen sekä edustusurheilun edistäminen.

 

Seurat ovat keskustelleet yhteistyön mahdollisuuksista ja muodoista jo pidemmän aikaa. Sopimus allekirjoitettiin kesällä ja ensimmäiset käytännön toimet käynnistettiin elokuun alussa.

 

Heimon pontimena yhteistyöhön on etenkin lasten ja nuorten liikuttaminen yhä monipuolisemmin aivan pienestä pitäen aina aikuisuuteen asti. Seura on järjestänyt laadukasta harrastustoimintaa tuhansille espoolaisille vuosikymmenten aikana.

 

Toisaalta Heimon edustusjoukkueet ovat menestyneet esimerkiksi salibandyssä korkeimmalla valtakunnallisella tasolla, joten osaaminen pelaaja- ja harrastepolkujen alku- ja loppupäässä on kiistatonta.

 

FC Espoo on vuonna 1989 perustettu jalkapalloseura, jonka miesten edustusjoukkue pelaa Kolmosessa sekä naisten edustusjoukkue kakkos divisioonassa. FC Espoon toiminnan tavoitteena on tarjota erityisesti 11–18-vuotiaille tavoitteellisesti harrastaville nuorille laadukasta valmennusta ja kilpailullinen pelaajapolku jalkapalloilun huipulle.

 

Yhteistyön mahdollisuudet ovat luontevat. FC Espoo jatkaa vanhempien junioreiden parissa keskittyen tavoitteellisen jalkapalloharjoittelun mahdollistamiseen ja kehittämiseen. Heimo puolestaan tavoittaa matalan kynnyksen harrastetoiminnallaan nuoremmat ikäluokat saaden nämä liikkumaan niin jalkapallon kuin futsalin parissa. Osittain yhteistyö avaa myös luontevia mahdollisuuksia yhdistää useamman lajin harrastaminen ketterästi.

 

Heimon yli kymmenen vuoden kokemus huippu-urheilusta ja SM-tason joukkueiden kokoamisesta ja markkinoinnista valjastetaan myös FC Espoon miesten edustusjoukkueen käyttöön. Edustusjoukkuetta pyritään jatkossa kehittämään systemaattisesti kohti seuraavaa sarjatasoa.

 

Yhteistyö tuo tukea välittömästi FC Espoon akuuttiin olosuhdetarpeeseen ja seurayhteistyö avaa mahdollisuuksia myös olosuhteiden parantamiseen.

 

Heimoyhteisö operoi Otaniemen Otahallia tulevaisuudessa entistä vahvemmin, ja sieltä saadaan harjoittelutiloja nyt myös FC Espoon käyttöön. Heimon Westend Tribe Park -tekonurmikenttää hyödynnetään jatkossakin seurayhteisön harrastejalkapallossa. Pidemmällä aikavälillä on tarkoitus edistää myös talviolosuhteita.

 

– Jalkapallon osalta Heimossa ollaan toki alussa, mutta viimeisen puolentoistavuoden aikana yhteisöön on liittynyt noin 200 futiksen- ja futsalin harrastajaa ja seuraavat askeleet on ollut jo tovin mietinnässä. Tämä yhteistyö avaa kiehtovia mahdollisuuksia jalkapalloilun saralla, toiminnanjohtaja Mika Leiponen sanoo.

 

 

 

 

– Yhdessä olemme enemmän. Pystymme jatkossa tarjoamaan yhteisölle monipuolisemmat mahdollisuudet urheilla ja liikkua, paremmat olosuhteet ja edellytykset edistää edustusurheilua. Ja ehkä jotain muutakin hyvää tulevaisuudessa. Onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen vaatii paljon töitä ja aikaa, mutta siihen on molemmat osapuolet sitoutunut ja odotamme tulevaa innolla.

 

Myös FC Espoossa yhteistyö toivotetaan tervetulleeksi.

 

– Yhteistyö Heimon ja FC Espoon välillä tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa, ja hyvä keskusteluyhteys seurojen välillä on toiminut luontevasti alusta alkaen. Yhdessä voimme luoda yhteisöllemme ja yhteistyökumppaneillemme paljon hyvää, toiminnanjohtaja Katri Juhola odottaa.

 

FC Espoon valmennuspäällikkö Janne Lipponen iloitsee etenkin siitä, että Heimon arvot yhdistyvät oman seuran vastaaviin tavoitteellisuudessa.

 

– Odotan suurella innolla yhteistyötämme Heimon kanssa. Sopimuskeskustelujemme aikana minulle on syntynyt vahva usko ja luottamus avainhenkilöihin ja siihen, että onnistumme yhdessä tavoitteidemme saavuttamisessa yhteisen intohimon ja osaamisen avulla.

 

Valmentajalle harjoittelun optimaalisten puitteiden takaaminen on tärkeä asia. Aikana, jolloin resurssit eivät ole lainkaan itsestään selviä, on tietyn synergian löytäminen ensiarvoisen tärkeää.

 

– Yhteistyömme rikastuttaa harjoitteluolosuhteitamme ja pelaajapolkuamme, mikä on FC Espoolle kilpaurheiluseurana hieno kehitysaskel visiomme toteuttamiseksi, Lipponen päättää.